Mondi Steti Evaporation, Causticizing and Lime Kiln

Mondi Štětí a.s. este un important furnizor european de carton, și celuloză. Este situat în Štětí, pe malurile râului Elba, la 40 km nord de Praga. Producția de pastă de hârtie a început în 1949, sub numele de "Sepap", care în curând a devenit bine cunoscută în industrie. În anii de după privatizare, grupul Frantschach din Austria a achiziționat moara în întregime. Datorită unor investiții importante pentru creșterea capacității și îmbunătățirea calității produselor, Mondi Štětí a.s. acum produce anual peste 500.000 de tone metrice de pastă de celuloză, hârtie și carton de calitate de clasă mondială, care sunt vândute pe toate continentele.

Consiliile Mondi au aprobat modernizarea și extinderea fabricii Steti pentru o investiție totală de 470 de milioane de euro. Proiectul constă în instalarea unui nou cazan de recuperare, reconstrucția liniilor de fibră, creșterea capacității mașinilor de hârtie și o investiție într-o nouă mașină de hârtie de tip kraft de 90 000 de tone pe an. Principalele beneficii ale proiectului sunt:

  • Creșterea autosuficienței cu energie electrică, reducerea costurilor cu energia și reducerea amprentei de mediu a morii
  • Creșterea producției de celuloză de 130.000 de tone pe an și costuri reduse ale producției de celuloză pe tonă
  • Creșterea capacității mașinii de ambalat hârtie existente la o producție totală de 55.000 de tone pe an
  • Capacitate suplimentară de a produce 90.000 de tone / an de hârtie satinată tip kraft cu utilizare rapidă în aplicații flexibile de ambalare și servicii alimentare
  • Evitarea cheltuielilor de întreținere în următorii cinci ani de aproximativ 105 milioane EUR

Noul cazan de recuperare și liniile de fibră regenerată se așteaptă să înceapă la sfârșitul anului 2018, în timp ce noua mașină de hârtie este prevăzută să înceapă în prima jumătate a anului 2019.

Control Point ca parte din proiect

SC Control Point SRL este companie românească, care furnizează soluții electrice la cheie pentru mai multe tipuri de industrii, atât pe piața românească, cat si pe piața internaționala.

Ca și partener unic al Valmet in România, înglobam în proiectele noastre soluțiile si know-how-ul Valmet pe diferite industrii.

În cadrul acestui proiect, scopul principal al Control Point a fost:

1.Design hardware

  • Cabinetele intrări/ieșire de pe teren
  • Cabinetele de sistem
  • Liste de materiale
  • Liste de marcaje

 

Contacteaza-ne!

Cu noi, ai siguranta instalatiei tale!