Epirus (GR)

Proiectul din regiunea Epirus reprezintă un prim pas al Greciei către exploatarea energetică a deșeurilor organice. Instalația va produce 5.4 milioane m3 / an de biogaz, care va fi transformată în 11.500 MWh / an de energie electrică. Uzina de digestie uscată va gestiona în viitor 105.000 de tone de deșeuri solide municipale pe an. Fracția organică va fi îndepărtată în linia de sortare a noii instalații de tratare mecanică-biologică (MBT) și apoi prelucrată în sistemul de digestie anaerobă.

Proiectul se va finaliza până la sfârșitul anului 2018.

 
Modulul central al acestui sistem, care cuprinde două digestoare PF1500 Kompogas®, va fi livrat de către firma elvețiană Hitachi Zosen Inova (HZI). HZI a încheiat, de asemenea, un contract de service și de sprijin cu partenerul său elen Terna Energy. Terna Energy urmează să construiască proiectul, care este cofinanțat de UE, ca parte a unui parteneriat public-privat cu regiunea Epirus, și va opera această instalație în următorii 25 de ani.
Contribuția la gestionarea modernă a deșeurilor

Directiva UE privind depozitele de deșeuri obligă statele membre să evite depozitarea de deșeuri ori de câte ori este posibil și să acorde prioritate unei alternative. 
Statele membre au stabilit, de asemenea, obiective de reciclare și se confruntă cu obligația de a plăti penalități în cazul în care acestea nu sunt îndeplinite în mod corespunzător.
 
Pentru Grecia, ca membru fondator al UE, acest proiect reprezintă o etapă esențială în ceea ce privește tratarea deșeurilor urbane în viitor. Managementul deșeurilor și reciclării se află într-o fază timpurie în Grecia, iar o mare cantitate de deșeuri solide municipale din țară este trimisă la depozite de deșeuri.

Energia provenită din deșeurile organice

 
Cele două digestoare de oțel vor procesa 38.700 de tone de deșeuri organice pre-sortate în condiții anaerobe și vor produce biogaz. Cantitatea de 5,4 mil. m3 de biogaz pe an va fi convertită pentru a livra 11.500 MWh / an de energie electrică, care va fi alimentată în rețea și va fi suficientă pentru a furniza 3.000 de gospodării în regiune. Între timp, vor fi economisite și 12.000 tone de CO2. La sfârșitul procesului de digestie, digestatul va fi amestecat cu alte substraturi organice și va fi compostat timp de 6 săptămâni. Compostul rezultat va fi utilizat pentru restaurarea carierelor vechi și a minelor.

 

Control Point ca parte din proiect

SC Control Point SRL este companie românească, care furnizează soluții electrice la cheie pentru mai multe tipuri de industrii, atât pe piața românească, cat si pe piața internaționala.

Ca și partener unic al Valmet in România, înglobam în proiectele noastre soluțiile si know-how-ul Valmet pe diferite industrii.

În cadrul proiectului Epirus DA, scopul principal al Control Point este:

  1. Proiectarea software pentru automatizarea întregului proces
  1. Suport pe șantier pentru testare si punere in funcțiune instalație

 

 

Contacteaza-ne!

Cu noi, ai siguranta instalatiei tale!