Stendal Zellstoff Turbine
Zellstoff Stendal GmbH situată in Arneburg, Germania este cea mai mare fabrică de biomasă solidă din Germania. Compania produce cantități mari de bio-căldură și bio-electricitate într-o centrală termică și electrică. Doar jumătate din lemn se folosește la producția de celuloză și biochimice. Cealaltă parte a biomasei valoroase se folosește la producția de bioenergie.
Pulp Stendal produce în mod constant 135 MW de bioenergie. Zellstoff Stendal și fabricile sale surori din Blankenstein produc aproximativ o cincime din energia electrică din biomasă solidă din Germania.
Zellstoff Stendal se autoaprovizionează complet cu electricitate. Dar fabrica generează mult mai multă energie decât are nevoie pentru utilizarea proprie. Între 40 și 50% din producția de energie electrică este alimentată în rețeaua publică în fiecare an. Producția anuală de energie electrică a celulozei Stendal ar fi suficientă pentru furnizarea a peste 250 000 de gospodării private. Energia electrică produsă de această centrală din biomasă înlocuiește energia electrică produsă din combustibili fosili, evitând astfel aproximativ 800 000 de tone de emisii de CO2.
Industria de celuloză de acest tip generează "energie perfectă" din surse regenerabile prin utilizarea maximă a căldurii reziduale. În timpul procesului de producție, componentele rămase de lemn dizolvate în leșie neagră sunt arse în două cazane moderne de recuperare. Creează astfel căldură și abur. Acest abur este folosit mai întâi pentru a genera energie electrică și apoi este introdus în procesul de producție: căldură și energie combinată în formă perfectă. Un alt avantaj al acestui proces: în această combustie, substanțele chimice utilizate sunt recuperate și pot fi reutilizate pentru producție.
În eficacitatea sa, generarea de bioenergie în fabricile de celuloză nu are concurență. Randamentul total este de peste 60 de procente pe baza cantității de biomasă, proporția de cogenerare a energiei electrice este mai mare de 70 la sută.
Scopul proiectului a fost cel de înlocuire a vechiului sistem de automatizare al turbinei cu Valmet DNA.
Control Point ca parte din proiect
SC Control Point SRL este companie românească, care furnizează soluții electrice la cheie pentru mai multe tipuri de industrii, atât pe piața românească, cat si pe piața internaționala.
Ca și partener unic al Valmet în România, înglobam în proiectele noastre soluțiile si know-how-ul Valmet pe diferite industrii.
În cadrul acestui proiect Control Point a livrat următoarele:
- Design hardware
- Cabinetele intrări/ieșire de pe teren
- Cabinetele de sistem
- Liste de materiale
- Liste de marcaje
- Proiectare in detaliu a semnalelor de pe teren
- Alocare de adrese de semnale
- Realizarea listelor de conexiuni marshaling
- Furnizarea listei de cabluri pentru semnalele de pe teren
- Întocmirea diagramelor de cablu
- Proiectare software pentru automatizarea întregului proces
- Suport pe șantier pentru testare si punere in funcțiune instalație
Contacteaza-ne!