Portofoliu

Zielitz

Compania K+S KALI GmbH este unul dintre lideri mondiali producatori de sare de potasiu si magneziu cu 6 fabrici in Germania.

In 2015 Compania K+S KALI GmbH a decis sa retehnologizeze sistemul control al celor 6 turbine de gaz Solar Taurus 60S cu sistemul de control Valmet.

Retehnologizarea se va realiza pentru 6 turbine de gaz din anii 1994/1995 din trei locatii; Zielitz Unterbreizbach si Hattorf. Modernizarea a sistemului de control cu sistemul Valmet DNA a fost implementat la 3 turnine in 2015 si se va extinde in 2016 la restul de 3 turbine.

Fabrica de potasiu Zielitz din Saxonia-Anhalt este este cea mai mare mina de sare bruta cu continut de potasiu, cu o productie anuala de aproximativ 12 milioane de tone.

Pe langa productia de energie, gazele arse ale turbinei Solar Taurus sunt sursa de caldura pentru un boiler cu circulatie naturala cu arzatoare suplimentare.

Sistemul de automatizare Valmet DNA este responsabil de controlul automatic al turbinei pe gaz, protectia de viteza si vibratie precum si de sistemul de management al alarmelor si curbe de proces.

Sistemul de automatizare Valmet DNA este conectat la camera de control existenta prin intermediul protocolului Modbus TCP. Statia de operare din camera de control are aceleasi facilitati operationale ca si panoul operational instalat in cabinetul turbinei din camera electrica.

In urma instalarii noului sistem de automatizare procesul turbinei de gaz sa imbunatatit putand oferi o capacitate enrgetica mai mare.

Control Point ca parte din proiect

SC Control Point SRL este companie romaneasca, care furnizeaza solutii electrice la cheie pentru mai multe tipuri de industrii, atat pe piata romaneasca, cat si pe piata international.

Ca si partener unic al Valmet in Romania, inglobam in proiectele noastre solutiile si know-how-ul Valmet pe diferite industrii.

Scopul principal Control point in cadrul acestui proiect a fost urmatorul:

1. Design hardware

  • Cabinetele intrari/iesire de pe teren
  • Cabinetele de sistem
  • Liste de materiale
2. Proiectare in detaliu a semnalelor de pe teren

  • Alocare de adrese de semnale
  • Realizarea listelor de conexiuni marshaling
  • Furnizarea listei de cabluri pentru semnalele de pe teren
  • Intocmirea diagramelor de cablu
3. Manufacturare cabinet jonctiune
4. Suport pe santier pentru testare si punere in functiune instalatie.

Contacteaza-ne!

Cu noi, ai siguranta instalatiei tale!