Ferrybridge MF2


Generalități

În urma finalizării cu succes a primei fabrici de energie din deșeuri (EdD) din Ferrybridge (Knottingley, West Yorkshire, Marea Britanie), compania elvețiană de tehnologie curată Hitachi Zosen Inova a primit contractul de a construi a doua unitate. Cel de-al nouălea proiect al companiei în Marea Britanie va marca o nouă etapă. Centrala completă, alcătuită dintr-un total de patru linii, se situează printre cele mai mari și mai eficiente fabrici EdD din Europa. Valmet este subcontractorul pe partea de sisteme distribuite de control (DCS), sistemul de siguranță integrata HIMA, precum si întregul sistem de automatizare.

După construirea cu succes a Ferrybridge MF1 în 2015, lansarea pentru Ferrybridge Multifuel 2 (MF2) a devenit realitate. Contractul de inginerie, achiziții și construcții a fost atribuit companiei elvețiene Hitachi Zosen Inova (HZI), care a furnizat deja tehnologia de primă clasă pentru MF1 și a deservit ca antreprenor general.

Lucrările de construcție inițiale au început în iulie 2016, cu finalizare completă la sfârșitul anului 2018.

Cu o capacitate remarcabilă a cazanului de 117,4 MW termic, MF2 va atinge aceeași eficiență remarcabilă cu cea a fabricii sale surori.


Eficiența energetică maximă din surse diferite de combustibil pe bază de deșeuri

Folosind un proces termic EdD, MF2 va gestiona anual aproximativ 570.000 de tone de combustibil derivat din diferite surse, cum ar fi deșeurile solide municipale, deșeurile comerciale și industriale și deșeurile de lemn. Centrala va produce suficientă energie pentru 170 000 de locuințe. Cu o eficiență energetică netă de 31%, va fi la egalitate cu centrala soră și va fi, de asemenea, printre primele facilități din Europa în această privință. Îndeplinirea acestor valori a fost unul dintre criteriile de adjudecare a proiectului.

Stimulează economia regională

În plus față de recuperarea energiei, proiectul adăuga, de asemenea, o valoare economică. Ca și în cazul MF1, construcția MF2 aduce beneficii și întreprinderilor locale. Noul proiect este în valoare de peste 360 milioane CHF.

Date tehnice

Proprietar și operator

SSE plc

Tip de deșeu mix

Combustibil solid recuperat, deșeuri solide municipale,

deșeuri industriale, deșeuri de lemn

Număr de linii

2

Capacitatea anuală

566.000 t / an (nom.), 676.000 t / an (max.)

Capacitatea de procesare  / linie

35,4 t / h (nom), 42,3 t / h (max.)

Capacitatea termică / linie

117,4 MW

Sistem răcire

Răcire cu aer și apă

Producția de abur

145,1 t / h / linie, 73 bar, 430 ° C

Tratarea gazelor de ardere

SNCR DeNOx, sistemul Hitachi Zosen Inova SemiDry

Control Point ca parte din proiect

SC Control Point SRL este companie românească, care furnizează soluții electrice la cheie pentru mai multe tipuri de industrii, atât pe piața românească, cat și pe piața internaționala.

Ca si partener unic al Valmet in Romania, înglobam in proiectele noastre soluțiile si know-how-ul Valmet pe diferite industrii.

SC Control Point SRL este companie romaneasca, care furnizeaza solutii electrice la cheie pentru mai multe tipuri de industrii, atat pe piata romaneasca, cat si pe piata internationala.

Ca si partener unic al Valmet in Romania, inglobam in proiectele noastre solutiile si know-how-ul Valmet pe diferite industrii.
Scopul principal Control point in cadrul acestui proiect a fost urmatorul:

1. Design hardware

  • Cabinetele intrari/iesire de pe teren
  • Cabinetele de sistem
  • Liste de materiale
  • Liste de marcaje
2. Proiectare in detaliu a semnalelor de pe teren

  • Popularea bazei de date Access utilizata pentru colectarea informatiilor semnalelor
  • Alocare de adrese de semnale
  • Realizarea listelor de conexiuni marshaling
  • Furnizarea listei de cabluri pentru semnalele de pe teren
  • Intocmirea diagramelor de cablu
3. Proiectare si testare software pentru partea de tratarea gazelor de ardere (Flue Gas Treatment).

4.
 Suport pe șantier pentru testare si punere in funcțiune instalație.

Contacteaza-ne!

Cu noi, ai siguranta instalatiei tale!