Valmet DNA


Locatii

Valmet are o puternica prezenta globala, care ii permite să fie aproape de clientii de pe intreg mapamondul, prin cele 130 de locatii din 33 de tari diferite. Acestea cuprind centre de service, birouri de vanzari, 34 de unitati de productie si 15 centre de cercetare in tehnologie.

Codul de conduita
Codul de conduita Valmet ghideaza comportamentul angajatilor si partenerilor Valmet. Codul seteaza standardele de comportament responsabil pentru companie si fiecare angajat in parte, si creeaza o baza uniforma pentru toate tranzactiile etice de afaceri si sarcini de lucru.

Codul de conduita se refera la principiile de afaceri durabile, oameni si societate, responsabilitate fata de mediu. Deasemenea, stabileste modul in care se raporteaza posibilele comportamnete improprii, pentru a aborda eficient orice comportament de acest gen si asigura aplicarea codului oriunde, pentru oricine si in fiecare zi.
 

Principii ale afacerii

 • Integritate;
 • Respectarea legilor si a regulamentelor;
 • Calitatea produselor și a serviciilor;
 • Concurenta loiala ;
 • Transparenta si deschidere;
 • Protejatea intelectului si a bunurilor companiei;
 • Respingerea coruptiei si a luarii de mita;
 • Lant de aprovizionare durabil.

Oameni si societate

 • Drepturile omului;
 • Oportunitati egale si non-discriminare;
 • Mediu de lucru respectuos si lipsit de hartuire;
 • Sanatate, siguranta si stare de bine;
 • Implicarea in comunitate si sponsorizare.

Responsabilitatea de mediu

 • Managementul mediului inconjurator;
 • Produse si servicii durabile.
Istorie

Valmet are o istorie de peste 200 de ani. Istoria corporatiei Valmet isi are radacinile in anii 1750. Pe atunci, un mic santier naval stabilit in Viapori, o cetate din fara orasului Helsinki. In secolul XX, s-a incheiat prin a intra in posesia statului finlandez si a devenit parte a companiei Valmet. Mai multe dintre companiile ce fac parte din Valmet Coporation dateaza din secoliul al XIX-lea. Compania Karlstad Mekaniska Werkstad (KMW) din Suedia, a inceput in anul 1865. Beloit Corporation a inceput in 1858 ca o turnatorie din Wisconsin, SUA, in orasul Beloit. Sunds Brunk, predecesorul Sunds Defibrator Industries Ab, s-a stabilit in Suedia in anul 1868.

In anul 1946, mai multe ateliere de prelucrare a metalului detinute de statul finlandez au fuzionat, formand gruparea Valtion Metallitehtaat, care la inceputul anului 1951, a fost redenumita Valmet Oy, iar gama de produse s-a extins de-a lungul anilor pentru a include nave, aeronave, locomotive, tractoare, motoare marine, elevatoare, si desigur, masinile de hartie, care au adus compania ca principal producator mondial in industria hartiei.

Metso Corporation a fost creata ca o fuziune intre Valmet Corporation si Rauma Corporation, in anul 1999. La momentul respectiv Valmet furniza masini pentru industria de hartie si carton, iar Raumaa fost axat pe tehnologia fibrei, strivirea rocilor si solutii de control al fluxului.

Consiliul de administratie a Metso Corporation a aprobat, in Adunare Generala Extraordinara, propunerea planului de deconcentrare partiala care a impartit Metso in doua companii: Valmet si Metso. In 2013, Metso Pulp, Paper and Power a fost transferata noii companii, Valmet Corporation, iar partea de minerit, constructii si automatizari a ramas parte a Metso.

In ianuarie 2015, Valmet Corporation si Metso Corporation au semnat un acord privind vanzarea Metso Process Automation System catre Valmet. Achizitia s-a finalizat in aprilie 2015 si partea de automatizari a devenit a patra linie de afaceri a Valmet.
Valmet sprijina dezvoltarea durabila

Sustenabilitatea este in centru strategiei de afaceri si a operatiunilor noastre. Valorile, codul de conduita si politicile conexe si initiativele si principiile recunoscute si selectate la nivel global creaza bazele durabile ale performantei Valmet.

Misiunea Valmet este de a transforma resursele regenerabile in rezultate durabile. Acest lucru inseamna ca tehnologia si serviciile noastre face posibila pentru clientii nostri fabricarea de produse durabile din resurse regenerabile. Credem ca tehnologia joaca un rol important, de asemenea, in reducerea si adaptarea la schimbările climatice.

Valmet are o experienta indelungata in furnizarea de solutii care transforma biomasa in produse energetice si reciclabile, cum ar fi celuloza, hartia, cartonul sau tesutul. Am dezvoltat si comercializat, de asemenea, tehnologii pentru producerea de noi produse finite bio de baza, cum ar fi biogaz, biocombustibili si biomateriale.

Agenda de sustenabilitate Valmet se concentreaza pe cinci domenii principale care ofera un lant de aprovizionare durabil: operatiuni responsabile (sanatate, securitate si mediu),oameni si performantă, solutii sustenabile rentabile si Corporate Citizenship.
Ne evaluam si dezvoltam performantele si raportam realizarile noastre pe o baza anuala.

Afacerea noastra

Valmet este organizat in jurul a patru linii de afaceri si a cinci zone geografice. Liniile de afaceri sunt Servicii, Celuloza si Energie, Hartie si Automatizare. Zonele sunt America de Nord, America de Sud, EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), Asia Pacific si China. Domeniile sunt responsabile de vanzari si furnizarea serviciilor care sa raspunda nevoilor clientilor si ofera suport pentru livrarea proiectelor in regiunile respective.

Linia de automatizari ofera solutii de automatizare variind de la simple masuratori pana la sisteme complete de automatizare a proceselor largi.

Principalele produse sunt sistemele de control distribuite (DCS), sistemele de control al calitatii, analizatoare si masuratori, sisteme de viziune si de performanta si solutii de servicii.

Industriile principale al partii de automatizare sunt celuloza si hartia si alte industrii prelucratoare, productia de energie, industria marina si industria de petrol si gaze.

Solutiile de automatizare de la Valmet sunt concepute pentru a maximiza profitabilitatea afacerilor clientilor nostrii, prin imbunatatirea performantelor productiei si a costurilor, materialelor si eficientei energetice.

Linia de Celuloza si Energie ofera tehnologii si solutii pentru industria celulozei si productia de energie, dar si pentru conversia de biomasa.

In cazul celulozei, exista o gama larga de proiecte, de la asigurarea unor echipamente de proces pana la fabrici complete de celuloza.

Solutiile de productie a energiei includ, de exemplu, boilere noi de biomasa cat si reconstrutia celor deja existente. Valmet dezvolta in permanenta tehnologii noi de conversie a biomasei.
Linia de Service a Valmet ofera clientilor imbunatatirea procesului, servisare in atelier propriu, piese de schimb si servicii pe toata durata de viata a proiectului.

Valmet deserveste peste 2000 de fabrici de celuloza si hartie la nivel global. Acest lucru inseamna ca, anual, mai mult de jumatate din cele 3800 de fabrici de acest gen din lume cumpara servicii de la Valmet.

Industrie si produse

Solutii de automatizare – solutiile de automatizare Valmet sunt create pentru a maximiza profitabilitatea afacerilor clientilor nostrii prin imbunatatirea costurilor si performantelor de productie, a materialelor si a eficientei energetice.

Productia de energie – profitati de deplin de competenta de neegalat a Valmet in industria combustibililor. Expertiza noastra profunda acopera totul de la combustibil pana la emisia de gaze.

Biocombustibili si biomateriale – Valmet a dezvoltat produse prietenoase cu mediul si eficiente din punct de vedere al costurilor pentru conversia biomasei regenerabile in combustibili valorosi si biomateriale.

Celuloză și fibră – Vamet a dezvoltat o familie de de procese inteligente pentru fibre și celuloză care să vină în întâmpinarea cererii tot mai mare de protecție a mediului și eficientizare a costurilor.

Fabrici de hârtie și placaje – tehnologia Valmet pentru industria hârtiei acoperă de la prepararea mobilei până la hârtie și plăci simple, stratificare, finisare, roluire, îndoire, ambalare.

Industria tesuturilor – tehnlologia noastrta de fabricare a tesuturilor ofera productie durabila pentru totate tipurile de produse, de la cele conventionale, pana la cele cu textura sau structura specifica.

Valmet Automation

Solutiile de automatizare de la Valmet sunt proiectate pentru a maximiza profitabilitatea afacerilor clientilor nostrii prin imbunatatirea performantelor de productie si a costurilor, a materialelor si a eficientei energetice.

Gama noastra larga de solutii si servicii de automatizare durabile este sustinuta de o retea mondiala de experti in automatizari. Linia de automatizare a Valmet serveste clienti din industria celulozei, hartiei si a productiei de energie.

Am stabilit, de asemenea, o pozitie importanta pe piata altor industrii de proces, precum si a industriei marine.

Valmet DNA este un sistem de automatizare de sine statator care inglobeaza toate functiile – proces, masini, actionare si controlul calitatii. De asemenea acopera si managementul informatiilor si monitorizarea starii si performantelor dispozitivelor actionate in proces.

Arhitectura unui singur sistem economiseste atât costuri cat si efort, in acelasi timp asigurand o crestere continua si pregatire pentru noile provocari.

Acum, un sentiment de control supra propiei organizatii exista. Acest lucru se datoreaza faptului ca toate aspectele afacerii si a procesului de productie sunt sub control. Valmet DNA a fost special creat pentru a indeplini cerintele specifice impuse de munca facuta de oameni din diferite functii sau roluri, in organizatiile de productie din diferite fabrici.

Valmet DNA este bazat pe cunostintele acumulate in peste 30 de ani de dezvoltare a sistemelor distribuite de control (DCS).
Sistemul acopera o gama larga de procese, de la sisteme mici, inclusiv cea mai mica interfata cu utilizatorul din lume, pana la sisteme ce acopera fabrici, sustinand organizatii globale.
Solutiile inteligente de la Valmet pentru industria celulozei, hartiei si industria energetica ofera o automatizare completa, cu date de proces complexe si posibilitate de conectare prin Internet. Utilizand solutii la distanta si tehnologii inteligente de automatizare, expertii nostri sunt mereu acolo pentru a va sprijini in probleme tehnice, indiferent de timp si de locatie. Acest lucru inseamna ca toate procesele, depanarea si corectiile pot fi monitorizate si efectuate de la distanta. Folosind aceste beneficii, operatiunile de proces sunt optimizate pe baza unor date extinse de monitorizare.

Va punem la dispozitie proiecte de automatizare adaptate bugetului si timpului de executie, pentru modernizarea sistemelor existente si pastrarea proceselor competitive. Cu mii de proiecte furnizate, avem expertii, tehnologia si experienta necesara pentru a intreprinde proiecte de automatizare la orice scara. impreuna cu expertul dumneavoastra, echipa noastra planifica, implementeaza si executa lucrari de automatizare in functie de cerintele specifice fiecarui client in parte.

Valmet ofera piese si componente de schimb de inalta calitate pentru restaurarea si imbunatatirea echipamentului sau a functionarii sistemului. Cu livrari rentabile de piese originale si piese aprobate de Valmet, obtineti logistica rapid, cea mai buna disponibilitate si gestionare a pieselor de schimb fara probleme, cu doar un singur furnizor profesionist.

Servisarea

Valmet are una dintre cele mai mari oferte de produse si servicii durabile in domeniul energiei, celulozei, fibrelor, hartiei, cartonului, tesuturilor, automatizarilor si biotehnologiei. Acest lucru variaza de la servicii traditionale, cum ar fii piese de schimb si rectificarea rolelor, pana la mentenanta inteligenta, analiza proceselor, imbunatatirea performantelor si a serviciilor de mediu, chiar externalizarea completa a functiilor fabricii. Suntem dedicati pentru a oferi servicii flexibile, personalizate, care satisfac cel mai bine nevoile clientilor nostrii.

Training

Organizatiile care se concentreaza asupra invatarii au mai mult succes. Invatarea genereaza cunostiinte, iar cunostiintele genereaza afaceri. Cunostiintele sporesc calitatea si productivitatea, si sunt unul dintre cele mai bune instrumente pentru a obtine un avantaj competitiv. De asemenea, ele asigura utilizarea optima si disponibilitatea masinilor, echipamentelor si reduce riscurile de siguranta a utilizatorilor si a mediului inconjurator produse de utilizarea incorecta a echipamentelor.

WebAcademy ofera o platforma online de formare care sa faciliteze programe individuale de formare, de urmarire a progresului individual, teste on-line si exercitii care pot fi accesate in orice moment. Raportarea caracteristicilor si statisticilor sunt disponibile pentru autoritatile de supraveghere si personalul de resurse umane.

Caracteristici:

 • Instrumente avansate pentru operatori, intretinere si mentenanta
 • Arhitectura de incredere
 • Toate functiile in cadrul unui sistem: proces, masina, controlul calitatii, managementul informatiilor si monitorizarea starii
 • Arhitectura ofera disponibilitate avansata si durata de viata, extensibilitate si posibilitate de imbunatatire
 • Compatibilitate si conectivitate intre generatii
 • Dimensiuni variabile, de la un singur controller, de sine-statator, la sistemul de control al unei intregi fabrici
 • Functia Replay transforma fiecare imagine in istoric, pentru a se examina situatii de proces din trecut

Beneficii:

 • Planificare minutioasa si consultanta
 • Realizarea proiectului adaptat timpului de executie si bugetului
 • Control al riscului si timp de recuperare al investitiei foarte bun
 • Cele mai noi tehnologii la dispozitie
 • Sistem fiabil, asigura o disponibilitate ridicata de proces
 • Reducerea riscurilor datorita redundantei, solutiilor de securitate si securitate cibernetica
 • Performante imbunatatite ale procesului prin aplicatii avansate de control
 • Compatibilitate si posibilitate de imbunatatire cu costuri mici
 • Cost total de proprietate optimizat prin intermediul serviciilor oferite dupa punerea in functiune
 • Asigurarea sigurantei si functionarii echipamentelor in orice moment, cu un numar minim de intreruperi a productiei.

Contacteaza-ne!

Cu noi, ai siguranta instalatiei tale!