Saica Bio Energie Centrale

SAICA, unul dintre principalii producători de hârtie din Europa, a fost înființat în 1943 la Zaragoza. Operează șapte mașini de hârtie în patru fabrici din Spania, Franța și Regatul Unit. Materia primă este hârtie exclusiv reciclată și ca atare, SAICA a devenit un important jucător local în procesul de reciclare. Pentru producția de aburi a amplasamentului său din Venizel în Franța, producătorul de hârtie se bazează pe soluțiile tehnice ale producătorului austriac al cazanelor și centralelor electrice BERTSCHenergy cu biomasă.

BERTSCH energy și Saica au semnat o scrisoare de intenție pentru livrarea unei instalații cu boiler pe bază de biomasă la o fabrica de hârtie din Venizel, Franța, 100km de Paris. Proiectul în valoare totală de 44.5m €, cu o producție de 56.7 t/h la 46 bari si 342°C, produce 475,000 de tone de abur pe an, putere 42,5 MW.

Lemnul din reciclare va fi utilizat ca combustibil principal și va furniza mai mult de 80% din căldura cazanului. Acesta va fi completat cu deșeurile de procesare a hârtiei reciclate, numite deșeuri de pulberi, pentru a asigura întreaga cerință de căldură a cazanului.

Aburul produs de cazan alimentează în mod direct rețeaua de abur a fabricii și procesele sale, fără a produce energie electrică.

Element al schimbătorului de abur al cazanului din Venizel, foto Bertsch

BERTSCHenergy a câștigat licitația pentru acest proiect datorită capacității și flexibilității tehnologiei sale cu pat fluidizat, dar și datorită numeroaselor referințe din industria hârtiei. Compania austriacă a fost însărcinată de SAICA să proiecteze și să construiască noua sala de cazane din Venizel. Întregul proces termic, inclusiv curățarea gazelor de ardere, sistemul de alimentare cu aer și gazele de ardere, sistemul de recuperare a căldurii și condensul, face parte din pachetul de aprovizionare BERTSCHenergy.

Datorită caracteristicilor speciale ale combustibililor implicați, directiva europeană de incinerare a deșeurilor, care definește cerințele specifice pentru valorile limită de emisie, intră în vigoare aici. Astfel, pe lângă valorile obișnuite ale emisiilor, cum ar fi praful, CO și NOx, emisiile de HCl, HF, SOx, dioxine și metale grele sunt, de asemenea, măsurate și monitorizate. Pentru a elimina acești poluanți, se utilizează o soluție de proces uscat pe bază de hidroxid de calciu pentru a separa componentele acide. Pentru separarea metalelor grele și a dioxinelor, se adaugă, de asemenea, carbonul activ ca și filtrant.

Centrala de centrale din Venizel va fi comandată în al doilea trimestru al anului 2018, ca parte a unui contract la cheie. Responsabilitatea BERTSCHenergy se extinde de la planificarea aprobării proiectului până la întreaga sa dezvoltare până la punerea în funcțiune. Valmet este partenerul principal al soluțiilor de automatizare ale acestui proiect.


Control Point ca parte din proiect

SC Control Point SRL este companie românească, care furnizează soluții electrice la cheie pentru mai multe tipuri de industrii, atât pe piața românească, cat si pe piața internaționala.

Ca și partener unic al Valmet în România, înglobam în proiectele noastre soluțiile si know-how-ul Valmet pe diferite industrii.

Scopul principal al Control Point în acest proiect:

 

 1. Design hardware
 • Cabinetele intrări/ieșire de pe teren
 • Cabinetele de sistem
 • Liste de materiale
 • Liste de marcaje
 1. Proiectare in detaliu a semnalelor de pe teren
 • Alocare de adrese de semnale
 • Realizarea listelor de conexiuni marshaling
 • Furnizarea listei de cabluri pentru semnalele de pe teren
 • Întocmirea diagramelor de cablu
 1. Proiectare software pentru automatizarea întregului proces
 1. Suport pe șantier pentru testare si punere in funcțiune instalație

Contacteaza-ne!

Cu noi, ai siguranta instalatiei tale!