Portofoliu

Buckinghamshire EfW


Instalatia de producere a energiei electrice din deseuri de la Greatmoor, langa Calvert, in partea de nord a regiunii Buckinghamshire s-a pus in operatie in iunie 2016. Aceasta este operata de FCC Environment pe un contract de 30 de ani.

Aceasta facilitate va trata termic pana la 300.000 de tone de deseri reziduale pe an, care cuprinde atat deseuri menajere cat si comerciale, care altfel ar fi fost eliminate in gropile de gunoi.

Arderea de deseuri in scopul productiei de energie electrica se face sub conditii controlate si monitorizate, la o temperatura de peste 850oC. Orice material care nu se va arde va fi extras imediat dupa procesul de ardere. Metalele pot fi reciclate dupa extractie, la fel ca si cenusa rezultata, care este utilizata de industria constructiilor.
Cazanul produce abur pentru producerea de energie, care este rulat la o presiune ridicata printr-o turbina, legata la un generator.
Gazele fierbinti rezultate in urma arderii sunt tratate si curatate inainte de a fii eliberate prin cosul de fum. Curatarea se face prin adaugarea de var pentru a neutraliza excesul de acid si carbon activ, pentru a elimina dioxide si metale grele. Varul si carbonul activ sunt apoi indepartate prin filtre cu randament ridicat.
Limitele de emisie si cerintele de monitorizarea a emisiilor pentru instalatiile de ardere a deseurilor sunt foarte stricte, iar emisiile sunt strict monitorizate de Agentia de Mediu si disponibile publicului.
Sistemul de automatizare Valmet DNA este sistemul central de control al instalatiei, care colecteaza , inglobeaza si/sau controleaza toate componentele acestui sistem. Totodata, sistemul Valmet ofera interfata de comunicare om-masina, care permite monitorizarea si operarea procesului din camera de control.
Pentru a ingloba toate subsistemele de sine statatoare, sistemul Valmet ofera posibilitati multiple de interconectare si o varietata larga de protocoale de comunicatie.
Pentru a ingloba toate subsistemele de sine statatoare, sistemul Valmet ofera posibilitati multiple de interconectare si o varietata larga de protocoale de comunicatie.

Control Point ca parte din proiect

SC Control Point SRL este companie romaneasca, care furnizeaza solutii electrice la cheie pentru mai multe tipuri de industrii, atat pe piata romaneasca, cat si pe piata internationala.

Ca si partener unic al Valmet in Romania, inglobam in proiectele noastre solutiile si know-how-ul Valmet pe diferite industrii.
Scopul principal Control point in cadrul acestui proiect a fost urmatorul:

1. Design hardware

  • Cabinetele intrari/iesire de pe teren
  • Cabinetele de sistem
  • Liste de materiale
2. Proiectare in detaliu a semnalelor de pe teren

  • Alocare de adrese de semnale
  • Realizarea listelor de conexiuni marshaling
  • Furnizarea listei de cabluri pentru semnalele de pe teren
  • Intocmirea diagramelor de cablu
3. Proiectare software si testare SAT
4. Realizarea documentatiei As-Built
5. Suport pe santier pentru testare si software, punere in functiune instalatie

Contacteaza-ne!

Cu noi, ai siguranta instalatiei tale!