Foligno (IT)

Hitachi Zosen Inova (HZI) construiește o nouă fabrică Kompogas® în colaborare cu partenerul său italian Cesaro Mac Import, aceasta fiind deja cea de-a cincea instalație din Italia. Instalația va procesa aproximativ 40.000 de tone de deșeuri biologice și 13.500 de tone de deșeuri verzi pe an, producând suficient biometan de înaltă calitate pentru a furniza energie pentru până la 2.400 de gospodării sau mai mult de 500 de vehicule cu gaz natural, economisind astfel mai mult de 2.000 de tone de combustibil fosil pe zi.
Procesul de digestie va produce mai mult de 14.000 Nm3 de biogaz in fiecare zi, care va fi ulterior îmbunătățit in biometan și alimentat în rețeaua locala de gaze sau va fi vândut ca combustibil ecologic sub forma de gaz natural comprimat (CNG).
Cea de-a cincea fabrică Kompogas din Italia se află în orașul Foligno, în provincia Perugia, cu finalizare la sfârșitul anului 2018. Pe lângă tehnologia de compostare produsă de Cesaro Mac Import (CMI), tehnologia uscată de digestie anaerobă (DA) contituie nucleul unui concept global care vizează prelucrarea și reciclarea profitabilă a deșeurilor organice locale. Deșeurile biologice regionale (SSO sau "FORSU") și deșeurile verzi vor fi prelucrate prin digestie anaerobă uscată și compostare pentru a obține cele mai bune randamente posibile. În timp ce biogazul produs va fi procesat în biometan valoros, digestatul furnizează compost de înaltă calitate pentru utilizare în agricultură.
 
ASJA Ambiente Italia SpA a plasat comanda pentru noua fabrică în iulie 2017. HZI și CMI și-au semnat contractul în septembrie 2017. Valmet împreună cu partenerii săi furnizează sistemul de automatizare. Uzina este programată să fie gata de operare la finele anului 2018.

Control Point ca parte din proiect

SC Control Point SRL este companie românească, care furnizează soluții electrice la cheie pentru mai multe tipuri de industrii, atât pe piața românească, cat si pe piața internaționala.

Ca și partener unic al Valmet in România, înglobam în proiectele noastre soluțiile si know-how-ul Valmet pe diferite industrii.

În cadrul proiectului Foligno DA, scopul principal al Control Point este:

  1. Proiectarea software pentru automatizarea întregului proces
  1. Suport pe șantier pentru testare si punere in funcțiune instalație

Contacteaza-ne!

Cu noi, ai siguranta instalatiei tale!