Portofoliu

Ferrybridge MF1


Generalitati

Ferrybridge Multifuel 1 (FM1) este o centrala cu combustibil multiplu, amplasat pe un teren de 16.2ha in invecinatatea centralei electrice existente Ferrybridge C în apropiere de Knottingley, West Yorkshire, Marea Britanie. Centrala electrică de 68MW a fost pusa in functiune in totalitate în iulie 2015.

Instalatia este deținuta și operata de Multifuel Energy, care reprezinta o asociere cu capital egal între SSE și Wheelabrator Technologies.
Intreaga cantitate de energie electrica produsa este achiziționată de SSE.
Departamentul de Energie și schimbările climatice (DECC) a aprobat proiectul în octombrie 2011, lucrările de construcții au fost inițiate la sfârșitul anului 2012, iar fabrica a fost conectată la rețea nationala de electricitate în iunie 2015.
Energia electrică generată de Centrala waste to energy FM1 este suficienta pentru a alimenta aproximativ 160.000 de case.
Proiectul a generat 500 de locuri de muncă in domeniul construcții și 46 de locuri de muncă cu normă întreagă, iar investiția totală in centrala s-a ridicat la suma de £ 300m ($ 460m).
Componentele principale ale centralei electrice includ o zone de colectare si depozitare a deșeurilor, integrând un buncar de 57,600m³ pentru combustibil solid, cazan de ardere al deseurilor, instalațiile de tratare a gazelor de ardere, precum și instalatie de manipulare si tratare a reziduurilor.
Centrala electrica are doua linii cu boilere de 117MW, care au ars combustibil solid pentru prima dată în mai 2015.
Sistemul de combustie integrează un grătar de tip AR123-120120, alcatuit din patru rânduri cu cate șase zone pe rând, care poate fi răcit utilizând aer sau apă.
Combustibilul este ars in doua boilere în condiții perfect controlate pentru a produce abur.
Aburul alimenteaza o turbină de tip extracție - condensare pentru a genera electricitate, iar excesul de abur este utilizat pentru încălzire de uz intern al instalației.
Evacuarea gazelor arse derivate de la centrala electrică sunt tratate cu ajutorul tehnologiei DeNOx prin metoda non-reducere catalitică selectivă (SNCR) și eliberat în atmosferă printr-un horn de 80 m inaltime.
Cenușa rezultata este recuperata si tratata in exteriorul centralei.
Alimentarea cu combustibil pe bază de deșeuri pentru proiectul Ferrybridge Multifuel

Centrala electrică din surse regenerabile va utiliza aproximativ 570,000t pe an de combustibil derivat din deșeuri, pentru a produce energie electrică cu emisii reduse de carbon.
Combustibilul este furnizat din regiunea Yorkshire, în special de la Barnsley, Rotherham, Doncaster și Cumbria.
Aproximativ 200,000t de combustibil derivat din deșeuri, pe an, vor fi furnizate de la stațiile de epurare mecanice si biologice deținute de Shanks în aceste regiuni, după ce au fost prelucrate pentru a îndepărta materialele reciclabile într-un centru de reciclare din Wakefield.
Prima livrare de combustibil de către Shanks a fost făcută în martie 2015. Combustibilul este alcatuit din materiale, cum ar fi deșeuri municipale solide, deșeuri comerciale și industriale, precum și deșeuri de lemn, fiind livrate la centrala, pe cale rutiera sau feroviara.
Contractorii implicați în proiectul FM1

Hitachi Zosen Inova (HZI) a fost antreprenor general pentru acest proiect.
John Sisk & Sons a fost subcontractată pentru a efectua structura de beton in colaborare cu Cidon .
Race Cottam Associates a fost arhitectul proiectului.
Asamblarea mecanică a celor două cazane și conductelor asociate au fost realizată de Enwesa, în timp ce RR Projects a instalat condensatorul de răcit cu aer.
Rainham Industrial Services (RIS) a efectuat lucrările de izolare.
Sisteme distribuite de control (DCS), sistemul de siguranță integrata HIMA precum si intregul sistem de automatizare au fost furnizate de Valmet.
Buncărul de deșeuri a fost construit de către Slipform Structures.
Lucrarile de stabilizare ale solului au fost efectuate de TR Stabilisation.
Evaluarea impactului asupra mediului (EIM) pentru proiect a fost realizat de URS Corporation.
Servicii de management al sănătății și siguranței au fost furnizate de către Safety
Management Services Europe (SMSE).
Servicii de audit independente au fost furnizate de către Baker Mallett.
Control Point ca parte din proiect

SC Control Point SRL este companie romaneasca, care furnizeaza solutii electrice la cheie pentru mai multe tipuri de industrii, atat pe piata romaneasca, cat si pe piata internationala.

Ca si partener unic al Valmet in Romania, inglobam in proiectele noastre solutiile si know-how-ul Valmet pe diferite industrii.
Scopul principal Control point in cadrul acestui proiect a fost urmatorul:

1. Design hardware

  • Cabinetele intrari/iesire de pe teren
  • Cabinetele de sistem
  • Liste de materiale
  • Liste de marcaje
2. Proiectare in detaliu a semnalelor de pe teren

  • Popularea bazei de date Access utilizata pentru colectarea informatiilor semnalelor
  • Alocare de adrese de semnale
  • Realizarea listelor de conexiuni marshaling
  • Furnizarea listei de cabluri pentru semnalele de pe teren
  • Intocmirea diagramelor de cablu
3. Suport pe santier pentru testare si punere in functiune instalatie.

Contacteaza-ne!

Cu noi, ai siguranta instalatiei tale!